onsdag 10. mars 2010

Friluftstur, 3ID - 2010

Denne veka he 3ID vør på sin siste tur i lag som ei klasse. Litt trist å tenke på da. Turen vart lagt til Overøye i Stordalen, der oss skulle ver i tre daga. Ei natt ute i lavo og ei natt inne i varmestua.

Oss for klokka ni på mandag, va framme i tolvtida. Først va d litt lunsj, før de va ut å grave snøprofil, lære korleis en sjekka om de e fare for snøskred og ikkje minst lære å søke med søkestang. Alt va veldig nyttig og spennende, og hadde d ikkje vør for at ej hadde litt for lite kle, hadde d vør enda gøyere. Veret starta med regn/sludd, før d slo om til snøv. De vil sei at ej hadde på mej tynne regnkle og for lite ull = kaldt. Men ette oss va ferdig med de, va de rett tilbake til vamestua å skifte kle. Resten av dagen brukte oss på å sette opp lavo, lage leirplass og holde på med ulike leikaktiviteta. Når kvelden kom, va d på tide å krype inn i lavoen, nåkke som skulle bli en kald fornøyelse. Ej hadde selfølgelig tatt med for tynn sovepose, så ej låg mesteparten av natta å fraus. Sann kan d gå..



Dag to bydde på litt bedre ver, meir snøv, vartfall i begynnelsen. Oss laga skileikanlegg, som bestod av ulike hopp, orgeltramp, hinderløype og skiskyting. Før lunsj va d bygging, etter va d leik. Slik holdt oss på fram til klokka fire, då va d middag som sto på agendaen.


Wok, namnam. Klokka seks begyndte kveldskjøringa, så då va d på tide å finne slalomskina og komme sej av gårde. Ej kom fram til at d va første gongen ej sto på slalom på et heilt år. De ekje bra! Føre så som så, lyset va flatt, men snøven va perfekt. Masse laussnøv. Men de vart ikkje mange turane, tre til sammen. Lyset ødelagde de meste, so Sølvi og ej tok heller langrennskina fatt, og tok turen bort til hytta til Ellen der en del av dei andre hadde søkt tilflukt. De va deilig å komme til ei oppvarma hytte, når snøven hadde gått frå snøv til sludd/regn. Så i halv ti tida bar de tilbake til varmestua for utpakking og legging.


I dag, dag tre, va føret enda verre. Ej bestemte mej fort for ikkje å fare opp i trekket. Lyset va flatt og snøven våt og tung. Då blei de heller langrennstur. Oss gjekk i to tima, og rekna ut at de blei ca to-tre mil. Oss va ei gruppe på 15-20 stykk som gjekk. Va en fin og slitsom tur. Kjente d godt i beina når oss kom tilbake til varmestua. Når oss kom tilbake, va d bere å få pakka siste rest før oss kom oss avgårde med bussen. 2ID kom opp i ti, elleve tida, så dei blei med på tur. Dei skulle ta over lavoane våre, so oss slapp slitet med å ta dei ned vartfall.

De va altså siste friluftstur me klasse 3ID.

2 kommentarer:

Sølvi sa...

Kjekk tur :D
Langrenn <3

Kathrine sa...

Oh yeah! Klar for en reunion om nåkken år. Då bli d ADHD-camp senior :P hehe..